DrieGasthuizenGroep HRM

HR Adviseur

Als HR-adviseur bij Driegasthuizengroep werk je, met het enthousiaste HR-team, vanuit de centrale HRM afdeling voor je eigen accounts. De leidinggevenden vinden in jou een stevige gesprekspartner. Jij stelt de goede vragen en helpt hen bij het binden- en boeien van collega’s. Als denkende doener, draag jij graag bij aan het samen verder bouwen aan een kwalitatieve zorgorganisatie. Een organisatie waarbinnen goed werkgeverschap een prominente invulling heeft: de medewerker staat op één! Voor het HR-advies team bij Driegasthuizengroep zijn wij op zoek naar een HR Adviseur voor 32 - 36 uur in de week.

Wat ga je doen?
Als generalistische HR-adviseur ben jij dé HR-partner van leidinggevenden. Je werkt samen met diverse leidinggevende niveaus en bent sparringpartner en ‘positief-kritische’ adviseur op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je bent gekoppeld aan een aantal accounts, namelijk zorgafdelingen en de staf. 

De beweging op de HRM afdeling is dat er professioneel en multidisciplinair gewerkt wordt. Met HR-collega’s vanuit de diverse gespecialiseerde disciplines vorm je een accountteam en treed je gezamenlijk op richting de organisatievraagstukken. Je maakt daarbij gebruik van beschikbare sturingsinformatie via onze BI tool.

Je baan is veelzijdig. Je adviseert rondom individuele casuïstiek en werkt aan diverse projecten en beleid. Je schrijft memo’s voor het management en participeert in OR werkgroepen.  

Een voorbeeld van de HR thema’s waarmee je aan de slag gaat vanuit de Koers en Uitvoeringsagenda zijn strategische personeelsplanning (SPP) en Functiehuis. Hierin werk je samen met de HR manager en HR experts.  Jij denkt mee met de leidinggevenden en adviseert bij het inrichten en invulling geven aan deze organisatieontwikkelingen. 

Een belangrijk thema is het behoud van medewerkers. Er wordt ingezet op het faciliteren van ontwikkeling, werkplezier en werkenergie van de collega’s. Andere actuele thema’s zijn positief en gezond werken, harmonisatie arbeidsvoorwaarden, vernieuwde gesprekscyclus en SKILLS based werken. 

Met elkaar werk je aan het HR-jaarplan om samen (verder) te bouwen aan een kwalitatieve zorgorganisatie waarbinnen goed werkgeverschap een prominente invulling heeft. 

 

Over onze opdrachtgever
DrieGasthuizenGroep is een organisatie met een lange geschiedenis in de ouderenzorg. Circa 2.000 bevlogen collega´s en 350 vrijwilligers zetten zich dagelijks gezamenlijk in voor de cliënten en bewoners. Net als andere zorgorganisaties heeft de organisatie te maken met een aantal grote uitdagingen. Zoals dat de vraag naar zorg sneller stijgt dan het aanbod, vergrijzing en de druk op de arbeidsmarkt. De organisatie zit in een transformatie en dit vraagt ook wat van de HR-afdeling.De cliënt staat centraal, maar de medewerker staat op één. Er wordt daarom met alle collega’s meegedacht, zodat het werkplezier doorgegeven kan worden in een goede zorg voor de cliënten en bewoners, naar de collega’s onderling. Geen ambitie is te groot. Werken op de afdeling HRM betekent werken in een groot en hecht team. Uiteraard is iedereen verschillend, maar dit is juist de kracht van het team. Er is de laatste jaren met het team een mooie ontwikkeling gemaakt. HR zit goed in de organisatie en is zichtbaar. Een goede basis is gelegd en er is steeds meer structuur. Zo wordt er voor de operationele vragen gewerkt met het click call face systeem. De afdeling bestaat uit HR Service Personeelsadministratie & Organisatiebuddy’s, HR Advies en Beleid, Opleiden & Ontwikkelen, Vitaliteit & Inzetbaarheid, Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie, Flexplanning en de Coördinatie van de vrijwilligers. Binnen het HR advies- en beleidsteam werk je samen met 3 HR adviseurs (Miranda, Peter en Rieke) en op de afdeling HRM werken +/- 35 collega's. 

En jij?
Als denkende doener zie jij de uitdaging in de vraagstukken die er liggen en ben je enthousiast om hiermee aan de slag te gaan en te blijven leren. Je bent een stevige adviseur en gaat resultaatgericht en verbindend te werk. Op een gelijkwaardige basis krijg jij de interne klant in beweging en ben je to-the-point. Je stelt de goede vragen en plant je werkzaamheden binnen een realistisch tijdspad. Jij overziet en weet complexe zaken simpel te houden en in hapklare brokken te maken. 

Je bent zelfstandig en haakt ook goed je collega’s aan om als team samen te werken en op te treden richting de zorg- en stafafdelingen. 

En verder:

  • Heb jij minimaal een HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur heb je een afgeronde opleiding in de richting van HRM of bedrijfskunde; 

  • Heb jij in ieder geval 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie; 

  • Heb jij ervaring waaruit blijkt dat je met een veranderkundige blik de vraagstukken kunt behandelen;

  • Ben jij minimaal 32 uur beschikbaar;

  • Heb jij bij voorkeur ervaring met FWG en SPP;

  • Heb je bij voorkeur kennis van de cao VVT en of ervaring met Youforce/Beaufort

Het bod
Je komt te werken in een team met enthousiaste HR-collega’s. Je hebt een veelzijdig en uitdagend takenpakket en organiseert je werk in afstemming met het team. Het is een betekenisvolle functie in een vooruitstrevende zorgorganisatie, met oog voor aantrekkelijk en duurzaam werkgeverschap. 

  • Arbeidsvoorwaarden conform cao VVT met een salaris van maximaal € 4906,49 bruto per maand o.b.v. een 36 uur per week, FWG 55;

  • Een baan voor minimaal 32 uur per week;

  • Eindejaarsuitkering;

  • Goede pensioenregeling bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;

  • Fietsplan, Goodhabitz en thuiswerkregeling;

  • Ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling (individueel leerbudget);

  • Een contract van een jaar, wat bij goed functioneren omgezet kan worden tot een vast dienstverband;

  • Een professioneel en enthousiast team waarin je komt te werken. 

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over deze vacature kan je terecht bij Ingrid Jonkers van Ja! HRM Specialisten 0611852665 (vanaf 12 augustus op ma, wo, do) of via het algemene nummer: 038 2022632. 

Solliciteren doe je zo:
Solliciteren kan via de website van Ja! HRM Specialisten. Wij ontvangen graag je motivatie en CV. Een referentieonderzoek kan deel uitmaken van de procedure. Uiteraard pas na overleg en akkoord van jou als kandidaat. Link naar de sollicitatiebutton: https://www.jahrm.nl/vacature/arnhem/hr-adviseur-763/

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. 

Vacature delen via:

Regio:

  • Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd
Contract
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Locatie:

32 uur

Kantooradres:

Rijnstraat 71 6811EZ Arnhem